01.01.2021.

Zanimljivost iz sveta Lego kocki ! Vatikan od LEGO kockica

Vatikan od LEGO kocki! Delo arhitekte Roccoa Buttlierea i profesionalnog LEGO umetnika impresivno je delo od 67.000 delova.

Vatikan od  LEGO kocki! Delo arhitekte Roccoa Buttlierea i profesionalnog LEGO umetnika impresivno je delo od 67.000 delova.

Projekt je trajao ne manje od 500 sati dizajnerskog vremena kao i 300 sati građevinskog vremena; maketa na skali 1:65 dimenzija 131 x 173 cm

Nakon diplomiranja, Rocco Buttliere je na bezbroj mesta predstavio LEGO kreacije i od tada izrađuje modele po narudžbi. Delo koje prikazuje Vatikan je njegov vlastiti projekat, napravljen između dva naloga za njegovo zadovoljstvo. Arhitektonska raznolikost Vatikana predstavljala mu je poseban izazov, jer je pored drevnih temelja jak uticaj imao renesansni i barokni gradski pejzaž. Iz toga takođe sledi da 1.300 sasvim  jedinstvenih komada , takođe obogaćuju monumentalni LEGO grad-državu. Bazilika Svetog Petra bila je pravi izazov, ali ne i prva sakralna građevina koju je tvorac izgradio. Notre-Dame u Parizu, Santa Maria del Fiore u Firenci i Aja Sofija u Istanbulu takođe se mogu pohvaliti LEGO pandanom. Zbog koronavirusa, dnevna soba arhitekte trenutno je dom ove jedinstvene strukture. Planirano je da sledeće godine rad započne putovanje u okviru izložbe, uglavnom u Sjedinjenim Državama, ali nadamo se u nekoliko evropskih gradova.

Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.