22.06.2020.

Pregled seta: 21319 Friends Central Perk

Uprkos tome, da su “Prijatelji” 2019. godine slavili dvadeset i petu godišnjicu, ova popularna TV serija je i dan danas izuzetno popularna i konstantno ostvaruje uticaj na modernu televiziju. LEGO set 21319 Central Perk oslikava kafić, u kojem šest prijatelja iz Njujorka svaki dan provode svoje slobodno vreme.

Uprkos tome, da su “Prijatelji” 2019. godine slavili dvadeset i petu godišnjicu, ova popularna TV serija je i dan danas izuzetno popularna i konstantno ostvaruje uticaj na modernu televiziju. LEGO set 21319 Central Perk oslikava kafić, u kojem šest prijatelja iz Njujorka svaki dan provode svoje slobodno vreme.

Set izgleda odlično i veoma je primamljiv svim ljubiteljima serije, budući da je dosta autentičan i sadrži mnoštvo elemenata i skrivenih šala iz serije. Set sadrži i sedam impresivnih minifigurica – šest primarnih karaktera serije i Gantera. Ovaj set je obavezan za sve ljubitelje LEGO Ideas setova, kao i za sve fanove ove kultne serije.

Minifigure

Serija Friends se fokusira na šest glavnih likova, od kojih su svi predstavljeni u ovom setu. Figurica Ros Geler ima dvostranu glavu, koja prikazuje dva, za njega karakteristična izraza lica. Krem sako i prugasta kravata se takođe slažu sa stilom oblačenja ovog omiljenog lika. Rejčel Grin je poznata po svom stilu oblačenja, ali su se kreatori ovog seta odlučili za njen outfit konobarice. Međutim, ono što je pun pogodak kod ove figurice je Rejčelina karakteristična frizura i boja kose.

Minifigura Čendlera Binga deluje dosta jednostavno u odnosu na prve dve figurice, ali su njegova plava košulja i crni prsluk, u kombinaciji sa krem pantalonama na prvi pogled prepoznatljivi. Njegova glava takođe oslikava dva izraza lica. Minifigurica Monike Geler, slično figurici Rejčel, nema specifičan izraz lica, ali je kosa izuzetno dobro odrađena, a pantalone sa tregerima se sjajno uklapaju u stil oblačenja Monike.

Figurica Džoi Tribijanija verno oslikava njegove samouverene izraze lica, kosa podseća na njegovu frizuru iz serije, ali ono što je kod ove figurice najzanimljivije, jeste braon torba, koju istinskim ljubiteljima ove serije ne moramo objašnjavati. Minifigura Fibi Bufe nosi prsluk sa neobičnim dizajnom, koji se u seriji pojavljuje upravo u epizodi, kada Fibi prvi put nastupa u kafiću Central Perk. Svaka minifigurica ima svoje aksesoare, koji se odnose na zanimanje ili hobi likova iz serije.

Minifigurica menadžera kafića, Gantera nosi zelenu košulju sa šarenom kravatom, a kosa je bela, kao i u seriji.

Kafić

Central Perk često posećuju prijatelji iz serije, stoga je svim gledaocima veoma poznat ovaj neobičan kafić. Set 21319 Central Perk sadrži prepoznatljiv, narandžasti kauč, fotelju i dve stolice pored okruglog stola. Dizajneri su uključili i mnoštvo zabavnih detalja iz serije – cveće, crnu kutiju za salvete i znak “rezervisano”. Set sadrži i zanimljiv, šaren tepih iz serije. Tu su i dva studijska reflektora, koja prikazuju, kako je snimana serija.

Ganter svoje goste poslužuje iz ćoškastog šanka, koji izgleda izuzetno autentično. Kreatori su uključili i detalje poput šolja, kase, kafe aparata i činije sa kolačićima. Set sadrži i zanimljive detalje, poput najave sledeće svirke Fibi. Zidovi su pod posebnim uglom, kao i u seriji.

Ispred prozora se nalazi autentičan crveni kauč, kao i muzički instrumenti i mikrofon za Fibin sledeći nastup.

LEGO Ideas setovi imaju nekoliko izuzetnih modela, a Central Perk je svakako jedan od njih!

Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.