06.11.2023.

Održivost i Inovacije (2021- ) IX

U najnovijem poglavlju svoje bogate istorije, LEGO se fokusira na dva ključna aspekta - održivost i inovacije. Svetski lider u proizvodnji igračaka, LEGO sada stoji pred izazovom da svoje poslovanje učini ekološki održivim, dok nastavlja da inovira i zadovoljava potrebe nove generacije korisnika.

Održivost u LEGO Grupi

1. Ekološki Održivi Materijali

Jedan od najvećih izazova za LEGO je prelazak na upotrebu održivih materijala. Kompanija je najavila cilj da do 2030. godine sve svoje proizvode proizvodi od održivih ili recikliranih materijala. Ovo uključuje razvoj novih vrsta plastike i materijala koji su prijateljski prema okolini.

2. Smanjenje Ugljeničnog Otiska

LEGO se obavezao na smanjenje emisije ugljen-dioksida i na postizanje ugljenične neutralnosti u svojim operacijama. To podrazumeva ulaganje u obnovljive izvore energije, poboljšanje energetske efikasnosti proizvodnje i logistike, te smanjenje otpada.

3. Obrazovni Programi

LEGO takođe koristi svoj uticaj da podigne svest o održivosti među mladima kroz svoje obrazovne programe i setove. Integracijom održivih tema u svoje proizvode, LEGO pomaže deci da uče o važnosti očuvanja okoline.

Inovacije u LEGO Grupi

1. Digitalna Integracija

Nastavljajući svoje putovanje kroz digitalnu eru, LEGO inovira sa proizvodima koji integrišu digitalne tehnologije. Ovo uključuje AR (proširena stvarnost) iskustva, napredne digitalne aplikacije za građenje i interaktivne platforme.

2. Novi Proizvodi i Iskustva

LEGO kontinuirano istražuje nove ideje i koncepte za igračke, uključujući razvoj novih serija i setova koji odražavaju savremene trendove i interese dece.

3. Partnerstva i Kolaboracije

Saradnja sa drugim kompanijama i organizacijama omogućava LEGO-u da proširi svoj domet i da unese inovacije u svoje proizvode i inicijative. Ovo uključuje partnerstva sa tehnološkim kompanijama, obrazovnim institucijama i organizacijama za očuvanje okoline.

U ovom poglavlju, LEGO ne samo da nastavlja da bude lider u industriji igračaka, već i demonstrira svoju posvećenost budućnosti i odgovornom poslovanju, integrišući održivost i inovacije u sve aspekte svojih proizvoda i operacija.

Povezani članci
Budućnost LEGO-a   X
date 13.11.2023.
Budućnost LEGO-a X
Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.