24.01.2022.

Evo pitanja o kojom se mnogo raspravljalo: koji je razlog za oznaku 18+?

Evo odgovora zašto 18+ oznaka ne ukazuje na stepen teškoća u zgradi.

Oznaka Creator Expert je ukinuta, jer je oznaka “stručnjak” izgledalo primetno zastršujuće za potencijalne nove odrasle graditelje. Kasnije je zamenjena starosnom granicom od 18 godina, koji je do tada pokrio širi spektar tema, uključujući Star Wars, Marvel, Ideas i mnoge setove su u kategoriji. Ovo je postao novi LEGO Adults, dizajniran posebno za odrasle. Znak 18+ ne ukazuje na teškoće, nego ciljna grupa, što u ovom slučaju podrazumeva odrasle građevinare. Razlog za to nije ni tema nego pristup. Većina setova sa ovom oznakom fokusira se na proces izgradnje i na detalje, tako da na kraju konstrukcije ne dobijamo set baš za igru. Za mlađu grupu - razumljivo - igre uloga nakod izgradnje ili iskusto izgradnja koje se može kombinovati sa pametnim uređajem dobijaju veći fokus. A naravno to ne znači da osoba od 10-15godina neće moći napraviti taj model, ali podstičemo svakoga da donose odluku na osnovu svoju iskustva ili interesa. U slučaju označenih kompleta, grđevinsko iskusto je fokusirano, tako da na graditelju je  da vidi da li sebe vidi kao “stručnjaka” u tom procesu. U igri ima ćemo radost otkrivanja za svakome.

Rutinski graditelji mogu pokušati da stvore ili LEGO Creator 10294 - LEGO Titanic ili LEGO Creator 10284 - Camp Nou - FC Barcelona, ali ni one ne moraju da se plaše, za ko je ovo potpuno nov način opuštanja.

LEGO Botanical Collection takođe nudi jedinstven način samoizražavanja i početnicima, tokom koje možemo sami da izgradimo dekoraciju našeg doma - po povoljnoj ceni.

Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.