11.12.2023.

aMAZEing Lego robotika takmičenje u Bačkoj Topoli - u organizaciji Coder Cluba

Na aMAZEing Lego robotika takmičenju održanom 2. decembra 2023., na kojem je naša firma, Kocka.rs, takođe bila sponzor, učestvovalo je više od 40 entuzijastičnih takmičara koji su se takmičili u izradi robota,koji će što brže izaći iz postavljenog lavirinta.

Mesto održavanja takmičenja je odjekivalo uzbuđenjem dok su mladi i entuzijastični talenti iz oblasti robotike pripremali svoje modele za nadmetanje. Takmičari su dolazili iz različitih starosnih grupa,posedovali su razne  nivoe iskustva, što je za rezultat imalo raznovrsne kreativne ideje, tehnička znanja i svakako dobro raspoloženje.

Takmičenje je organizovano u tri glavne kategorije: KIDS (DECA), ROOKIES (POČETNICI) i MASTERS (MAJSTORI). Ova podela omogućila je svakome da se takmiči u svojoj sopstvenoj starosnoj grupi. U kategoriji KIDS, takmičari su koristili daljinski upravljač, dok su se u kategorijama ROOKIES i MASTERS takmičari takmičili sa autonomnim robotima.

Kreativnost i veština takmičara bili su impresivni. Lego roboti su bili opremljeni različitim senzorima i motorima kako bi što efikasnije navigirali kroz lavirinte. Tokom takmičenja, timovi su uzbuđeno pratili kako se njihovi samostalno dizajnirani i programirani roboti nose sa izazovima.

Oduševljenje i aplauzi odjekivali su među gledaocima i takmičarima svaki put kada je pojedini robot uspešno završio krivudav put kroz lavirint.

Kocka.rs je posebnim nagradama nagradila najbolje timove koji su postigli izuzetne rezultate. Nagrade su uključivale različite Lego setove. Učesnici su sa zahvalnošću prihvatili ova priznanja i radosno primili nagrade.

Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.