22.06.2020.

LEGO Ninjago setovi – kako odabrati najbolji?

Šta nindže i LEGO kockice imaju zajedničko? Dečaci ih prosto obožavaju! Upravo zato je LEGO odlučio da spoji ove dve sjajne stvari i kreira TV seriju za decu Ninjago: Masters of Spinjitzu. Sada i deca mogu da se priključe akciji i da rekreiraju borbe i avanture – LEGO Ninjago setovima.

Šta nindže i LEGO kockice imaju zajedničko? Dečaci ih prosto obožavaju! Upravo zato je LEGO odlučio da spoji ove dve sjajne stvari i kreira TV seriju za decu Ninjago: Masters of Spinjitzu. Sada i deca mogu da se priključe akciji i da rekreiraju borbe i avanture – LEGO Ninjago setovima.

Za sve koji vole seriju ili film ili jednostavno žele da isprobaju neki novi LEGO set, Ninjago je pravi izbor!

Šta treba uzeti u obzir prilikom odabira?

Veličina

Postoji jedan veoma jednostavan trik, pomoću kojeg se može otprilike odrediti, koliko prostora će biti potrebno za zabavu. Jednostavno se uzima kvadratni koren broja elemenata u setu i pomnoži se sa 2,5. Na taj način dobijate, koliko prostora će vam biti potrebno za sklapanje seta. Na primer, ako uzmemo set od 400 kockica, kvadratni koren od 400 je 20, 20 pomnožimo sa 2,5 i dobijamo 50. To znači, da će za sklapanje tog seta biti potrebno 50 x 50 centimetara radne površine.

Uzrast

Prilikom odabira seta je bitno uzeti u obzir uzrast, kojoj se set preporučuje, ali treba imati u vidu, da je uzrast naznačena na kutiji preporuka i nije isključeno da će dete od 8 godina uživati u setu koji je namenjen uzrastu od 9 do 13 godina.

Delovi

LEGO Ninjago setovi imaju od 100 do 2000 delova. Tačan broj elemenata je označen na kutiji, ali treba imati u vidu, da nisu svi elementi kockice, već broj sadrži i ostale komponente: minifigure, mehaničke elemente i dekorativne elemente, na primer zastave i drveće.

Minifigure

Minifigure su jedan od najprivlačnijih karakteristika LEGO Ninjago setova, a njihovi detalji verno oslikavaju karakteristike likova iz serije i filma. U LEGO Ninjago setovima se možemo susresti sa većinom karaktera iz ove sage o nindžama.

Tema

LEGO Ninjago setovi se baziraju ili na seriji ili na filmu. Film i serija se umnogome razlikuju, što znači da su i setovi poprilično drugačiji. Srećom, na setovima je jasno označeno, da li su za osnovu uzeli film ili seriju, pa ih je lako razlikovati.

Koje LEGO Ninjago setove preporučujemo?

71722 LEGO Ninjago Skull Sorcerer's Dungeons

Ovaj odličan akcioni set dolazi sa 8 minifigura, uključujući Kola, Zejna i Lojda. Tamnice omogućuju kreativnoj deci bezbrojne sate uživanja i oživljavanja napetih scena borbe iz TV serije.

70657 LEGO Ninjago City Docks

Ovaj zanimljiv i veoma detaljan set predstavlja luku sa funkcionalnom dizalicom i brodom, dva nivoa lokacija iz Starog sveta, kao i 13 minifigura.

Komentari
Komentara
0
Pošalji komentar
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.